Projekt “Storytelling for EFL young learners: Holiday Celebrations”

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani je bila sprejeta na razpisu ameriškega veleposlaništva v Sloveniji s projektom “Storytelling for EFL young learners: Holiday Celebrations” (STEFL) oz. pripovedovanje zgodbic za mlade učence angleščine kot tujega jezika na temo novoletnih praznovanj.

V sklopu projekta bo v mesecu oktobru izšla slikanica – avtorsko delo študentov Pedagoške fakultete z osmimi zgodbicami v angleščini, ki so jih napisali študenti Razrednega pouka. Zgodbice bodo pospremljene z ilustracijami osmih študentov Likovne pedagogike. V novembru in decembru bodo študentje v sklopu kratkih delavnic na osnovnih šolah po Sloveniji svoje zgodbice tudi predstavili našim najmlajšim učencem. Študenti bodo tako pridobili prve izkušnje v pripovedovanju zgodbic v tujem jeziku ter hkrati pri bodočih učencih krepili interes za učenje angleščine. Dodana vrednost projekta pa je tudi razvijanje medkulturnosti pri učencih, saj napisane zgodbice in aktivnosti, ki jih bodo pripravili študenti v okviru bralnih delavnic, poudarjajo različne vidike novoletnih praznikov v Sloveniji in v ZDA.

Koordinatorici projekta sta Tjaša Dražnik in Tina Matić, asistentki za angleščino v izobraževanju, strokovno podporo pri izvajanju nalog projekta pa nudijo dr. Karmen Pižorn, dr. Jurij Selan, dr. Mateja Dagarin Fojkar in dr. Milena Mileva Blažić.

Projekt, ki traja od 1.6.2021 do 31.12.2021, financira ameriško veleposlaništvo v okviru programa Cultural Grants Program, ki spodbuja tovrstne kulturne in izobraževalne projekte, namenjene krepitvi vezi med ZDA in Slovenijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja