Raznojezičnost in JOP na delovnem srečanju projekta JeŠt

18. septembra je na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani potekalo delovno srečanje projekta JeŠt, kjer so sodelujoči partnerji obravnavali razna vsebinska in administrativna vprašanja povezana s projektom. Srečanje je vodila glavna koordinatorka projekta prof. Karmen Pižorn.

Kot vodja projekta JOP v Sloveniji je Karmen Pižorn predstavila tudi JOP in njegovo slovensko ekipo, ki je bila ravno tako prisotna: raziskovalka Tjaša Dražnik in vodja projekta na MIZŠ Bronka Straus. Udeležence smo povabili k ogledu slovenske spletne strani projekta JOP ter razdelili letake s pomembnimi informacijami o samem projektu.

V vsebinskem uvodu srečanja je vodja projekta Karmen Pižorn poudarila pomen raznojezičnosti kot glavnega cilja projekta JeŠt, kateremu se pridružuje tudi JOP:

– sprejemanje raznojezičnosti kot vrednote in NE kot ovire,

– aktivno spodbujanje učenja in rabe VSEH jezikov, ki so prisotni v razredu,

– uvajanje raznojezične kompetence v učni načrt pri vseh predmetih in posledično izboljšanje družbene integracije, zaposlitvenih možnosti in kognitivnih sposobnostih VSEH učencev.

Bronka Straus je na kratko predstavila še preostale projekte iz Evropskega socialnega sklada, ki so prisotni v izobraževanju. JOP, ki ga sofinancira Erasmus+, je umestila v evropski in nacionalni kontekst ter poudarila njegovo pomembnost za prihodnost slovenske šole.

Več informacij o samem srečanju lahko najdete na spletni strani projekta JeŠt.

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja