JOP se predstavi na srečanju projekta Jeziki štejejo

Včeraj, 27.6.2019, je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekalo srečanje partnerjev projekta Jeziki štejejo (JeŠT). Poleg pregleda akualnega dogajanja in načrtovanja prihodnjih nalog v okviru JeŠTa je bil na dnevnem redu sestanka tudi projekt JOP/LISTiac, ki sta ga predstavili dr. Karmen Pižorn in raziskovalka Tjaša Dražnik s Pedagoške fakultete. Na srečanju je bila prisotna tudi Bronka Straus z MIZŠ, ki prav tako sodeluje v obeh projektih.

LISTiac in JeŠT se vsebinsko prepletata. Večjezičnost, raznojezičnost, razmerje med maternim in učnim jezikom in jezikovna ozaveščenost so skupne teme obeh projektov.  V nasprotju s projektom JeŠT se LISTiac bolj osredotoča na pomembnost jezikovne dimenzije pri vseh predmetih,  jezikovnih, še bolj pa pri nejezikovnih. Ravno pri ostalih predmetih se namreč vloga jezika velikokrat zanemari.

 

Sodelovanje med JeŠTom in LISTiacom je odlična priložnost za doseg boljše vidljivosti in posledično boljše učinkovitosti na področju jezikovno občutljivega poučevanja. JeŠT je močno prisoten v slovenskem šolskem prostoru, LISTiac pa lahko z mednarodno razsežnostjo poskrbi za diseminacijo izven slovenskih meja.

Obenem smo srečanje partnerjev JeŠTa izkoristili za predstavitev novega promocijskega materiala. Powerpoint predstavitev projekta LISTiac in sveže pripravljene brošure najdete v priponki.

[ilink url=”http://jop.splet.arnes.si/files/2019/06/LEAFLET-SLO-a.pdf” style=”download”]Listiac brošura[/ilink]

[ilink url=”http://jop.splet.arnes.si/files/2019/06/Listiac-prezentacija.pptx” style=”download”]Powerpoint predstavitev[/ilink]

 

 

 

 

 

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja