Razvijanje bralne pismenosti in bralne kulture ter večkulturnost, večjezičnost

Društvo Bralne Značke Slovenije je organiziralo osrednji simpozij Razvijanje bralne pismenosti in bralne kulture ter večkulturnost, večjezičnost na Slovenskem knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Simpozij je potekal v torek, 26. novembra, na dan odprtja Slovenskega knjižnega sejma od 8.00 do 15.00. Cilj simpozija je bil opozoriti na poseben pomen bralne pismenosti in bralne kulture v večjezičnem in večkulturnem okolju ter predstavitev strategij in oblik dela (z umetnostnimi in neumetnostnimi besedili) v večjezičnem in večkulturnem okolju.

 

 

Simpozij se je začel s predstavitvijo izbranih bralnih gradiv z mislijo na večjezikovno in večkulturno okolje ter s predstavitvijo novejših kakovostnih knjig na temo večkulturnosti. V osrednjem delu simpozija so obravnavali književna besedila s priseljensko-izseljensko tematiko ter predstavili izzive večjezičnosti v obmejnih šolah ter načine, kako spodbujati priseljence k ustvarjanju. Nadalje so nastopajoči predstavili primere dobrih praks promocije bralne kulture v večjezikovnih in večkulturnih okoljih. Simpozij se je zaključil z okroglo mizo, ki jo je vodila Darka Tancer Kajnih, sodelovali pa so tudi trije dijaki.

Več si lahko preberete tukaj.

 

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja