Zgodba ljubljanske ekipe JOP

Na mednarodni spletni strani projekta JOP/Listiac je objavljena predstavitev ljubljanske ekipe. Slovenijo zastopata dva partnerja: Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Vsak član ekipe prispeva nekaj edinstvenega k skupni misiji projekta – da bi vsi učenci v Evropi imeli jezikovno občutljive in odzivne učitelje.

Karmen Pižorn, prodekanka na Pedagoški fakulteti in izredna profesorica za področje didaktike angleščine, ima bogate izkušnje in strokovno znanje iz poučevanja. Karmen je odraščala v dvojezičnem okolju, od koder izbira njena strast in dovzetnost za tuje jezike. Kot vodja projekta Jeziki Štejejo je zelo aktivna na področju večjezičnosti ter poudarja pomembnost sprejemanja jezikovne drugačnosti.

Bronka Straus, svetovalka na Uradu za razvoj in kakovost izobraževanja na Ministrstvu, je strokovnjakinja za področje poučevanja in raziskovanja tujih jezikov. Kot članica upravnega odbora Evropskega centra za moderne jezike v Gradcu (ki je tudi partner v projektu) k ekipnemu delu prispeva dragocen mednarodni vidik.

Slovenska ekipa navdušeno zastopa projekt na lokalni in mednarodni ravni.

Tudi Borut Čampelj je svetovalec na Uradu za razvoj in kakovost izobraževanja na Ministrstvu. Ima bogate izkušnje s projekti na nacionalni in evropski ravni. Borut sodeluje pri razvoju informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) v poučevanju, kar prinaša še dodatno širino zgoraj omenjenemu cilju projekta.

Tjaša Dražnik se je projektu pridružila kot raziskovalec. Je učiteljica angleščine in francoščine z večletnimi študijskimi in profesionalnimi izkušnjami v tujini, zaradi česar se še bolj zaveda visoke potrebe po projektih kot JOP v slovenskih in evropskih šolah. Tjaša je odgovorna za predstavitev projekta širši javnosti.

Slovenska ekipa bo v mesecu decembru v Ljubljani gostila predstavnike vseh dvanajstih partnerjev projekta JOP. Srečanje bo osredotočeno na predstavitev raziskovalnega dela na terenu, ki se bo začelo v začetku naslednjega leta.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja